glitter-graphics.com

Tuesday, August 16, 2011

renungan sejenak

Aku bukanlah seorang gadis yang cerewet dalam memilih pasangan hidup. Siapalah diriku untuk memilih permata sedangkan aku hanyalah sebutir pasir yang wujud di mana-mana.
Tetapi aku juga punya keinginan seperti wanita yang lain, dilamar lelaki yang bakal memimpinku ke arah tujuan yang satu.

Tidak perlu kau memiliki wajah setampan Nabi Yusuf Alaihisalam, juga harta seluas perbendaharaan Nabi Sulaiman Alaihisalam, atau kekuasaan seluas kerajaan Nabi Muhammad Shallallahu 'Alaihi Wassalam, yang mampu mendebarkan hati jutaan gadis untuk membuat aku terpikat.

Andainya kaulah jodohku yang tertulis di Lauh Mahfuz, Allah pasti akan menanamkan rasa kasih dalam hatiku juga hatimu. Itu janji Allah

dia tercipta untukku

Ya Allah
Seandainya telah engkau catatkan
Dia milikku dan aku tercipta buatnya
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagian antara kami
agar kemesraan itu abadi
Dan ya Allah ya tuhanku yang maha mengasihi
Seiringkanlah kami melayari hidup ini
Ketepian yang sejahtera dan abadi

Tetapi ya Allah
Seandainya telah engkau takdirkan dia bukan miliku
dan aku bukan buat dirinya
Bawalah kami jauh dari pandangan masing-masing
Luputkanlah kami dari ingatan masing-masing
Dan peliharalah kami dari kekecewaan
Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti
Berikanlah kami kekuatan
Melontar bayangan masing-masing jauh ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah agar kami bisa bahagia
Walaupun tanpa satu sama lain
Dan ya Allah yang tercinta
Gantillah yang telah hilang
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah
Walaupun tidak lagi bersama

Ya Allah ya tuhanku
Pasrahkanlah kami dengan takdirmu
Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan
Adalah yang terbaik buat kami
kerana Engkau maha mengetahui
Segala yang terbaik buat segala hambaMu 

Ya Allah
Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemelihara kami
Di dunia dan di akhirat
Dengarlah rintihan dari segala hamba Mu yang daif ini
Jangan engkau biarkan kami sendirian
Di dunia ini mahupun di akhirat
Menjuruskan kami kearah kemaksiatan dan kemungkaran
Maka kurniakanlah kami pasangan yang beriman
Supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup
Ke jalan yang Engkau redhai
dan kurniakanlah pada kami keturunan yang soleh

Monday, August 15, 2011

mood pusing2 mcm lalat kepeningn

skrng ni xtaw nk wat pe tp rse nk mnconteng blog ni jer lpas trse dgn someone..dlu time xde blog ase nk ade blog tp bile ade blog bkn nk care kat blog pown...aq jdikn blog ni sbg tmpt aku mnternak lagu je utk ddgar olh dri sndri dan sape2 y sudi la mnjenguk blog ku ini...law tension ke,nk mrh kat orng tu kt someone ke,nk tenangkan jiwe ke n law homesick ke...lgu2 lam blog ni jd pnghibur...nnti pas ni nk cri lg lgu2 y bez y bleh msuk dgn jiweku...

mood skrng: msih dlm mnunggu result xkua2 ag...mcm nk tnggu ank nk lhir 9 bln...hiperbola jerk...tp nk gtaw nyer btape skse nye mnunggu result nk kuar dri mlhirkan ank...huhuhuh^^

==>>keje asyik tertangguh je smate mte nk tgu result...i mean kje nk g jnjaln..duk kt rumh jerk...sbb tu la xde gmbr y trbru dupload kt lam fb....
tp ari ni smpat jgk aq kluar jap bli kek tp dkt2 dgn rumh jer...ttibe rse nk mkn bnd mnis2
so kuar la pgi bli bnd2 mnis cntoh nyer
        first,pgi bli roti kat american sweet konon2 nk mkn aiskrim dgn roti ala2 kat msia
        second pgi bli yogurt strawberi n epal
         pastu last skli bru bli aiskrim... 

plih2 roti fresh dri ladang(0-0)

ohoi blik pastu brkelah mkn aiskrim mentg2 la x ehem...so dkire buka pose awl skit la dri wktu azn...pastu mkn lpas je azn knon2 nk brbuke la mkn la kek y dbeli tp sygnyer xsdap la xikut slra tekak aq la..huhuh buat pent je g jln jauh2 smte2 nk cri kek..

ni la dye kek y xbez,,esk pown blum tentu hbis ke x


hidup ari ni n sterusnye xla brape best sgt slgi xkuar result kan???n xla sebest dduk kt mlysia..tp hdup msti dteruskan....ahaks mcm esk da nk mati ni..

kualiti gmbr kurng baik..huhuhu
^^
ok la nyte...tdo dlu...semoge dpt mmpi y indah dan jdikan esok lbih baik dri hari ni..tingkatkan prestasi mantapkan iman d hati..okey yer^^
(⁀‵⁀) ✫ ✫ ✫.
`⋎´✫¸.•°*”˜˜”*°•✫
..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
☻/ღ˚ •。* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
/▌*˛˚ღ •˚ SELAMAT MALAM ˚ ✰* ★
/ \ ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚♥





                     

Saturday, August 13, 2011

kisah si garfield


Ada satu pasangan kucing sedang bertengkar tentang perpisahan hubungan kasih sayang mereka.....

Kucing Jantan : aku rasa setakat ni jea hubungan kita,aku mahu putus
Kucing Betina : yela nak putus, tapi kenapa???
       apa salah aku??aku tak curang pung

Kucing Jantan ; bukan sebab itu.....
Kucing betina ; dah 2 sebab ape??
Kucing Jantan ; sebab kau bukan kucing betina
Kucing Betina : nape lak?????.....
Kucing Jantan : sebab perempuan mna ada misai....(misai kucing)
Kucing Betina : ......blurrrrrrrrrr
  
Hahahaha...pengajaran nyer,,jgn la bnyk complain sgt kat psangan kite...kelakar la mcm xde alsan laen nk ptus sbb ‘misai’ jer..hahahah tp xpe la tu binatang,,,,mnusia jgn la brpkiran mcm ni...brfikir la sewaras nyer~~

Monday, August 8, 2011

Juadah berbuke puase kami

                                
                                       
             Kuantiti mkn:2 orng(angah and i)
 Chef:rotate sy dan dia...start dgn angah y jd chef pastu bru sy y xbrape pndai

                                  
            kite bg roll...zasssssss!!!!!!!


Ramadhan 1     -msak merah ketam
                      -Asam pedas ikn tlapia

Ramadhan 2     -sup ayam
                       -telung greng pedas
                       -ulam+budu

 (mkan sorang2 jer coz angah g brbuke umh dr,,,sdeyyy2...tp xpe brslera jer sbb ade bdu cap klantan,,,ank jati klantan katakan...tp bleh ade sorng tu ckp budu ni xmsak sbb tu xbley mkn...ish2 alasan(xbley nk mention sape orng tu sbb nyer btal puase mngate orng,,,sape y mkn lade tnp budu dye akn trse yer^^...hua3)

Ramadhan 3    -kari ikn
                      -telur greng dadar
                      -lala rebus

Ramadhan 4 -ikan tlapia msak stim
                     -ayam greng

Ramadhan 5    - glai ikn kering
                       -ayam greng celup tepung
                       -sambal ikn bilis

 Ramadhan 6-ikan msak lda htm
                      -telur rebus
                     -ulam gargil
                    (istimewa  percubaan sy buat kuih bingka)

Ramadhan 7     -nasi greng ikn msin
                      -fillet of talapia
                     -ayamas

Kami  mkn “moreh” (tol x eja ni)-beli aiskrim lpas g trawih...ish2 bleh bina bdan btul puase kt cni)

      tp syng nyer lupe nk amik gmbr stiap msakan sbg  replika lam blog nih...huhuhuhu

p/s:umi  gan abh jgn risau wlaupun x blik tpi ckup nyer along n angah mkn...terlebey mkn ade la...jgn plak asyik ckp xlalu nk mkn je tiap kli col,,,sbb nyer kami d sini memg trlebey  ckup mkn...huhuhu....tkut nyer umi gan abh xknal je sbb da jd aym serama kat cni spnjng puase ni...kah3...d sdut hti kcil ini sbnar nyer  sedih jer  tp buat2 hepi la...budjet macho la katakan^^...ade jgk la rse cam  xsmpurne sbb brbuke hnye dua btng kara je kat cini...huhuhuhu



Monday, August 1, 2011

one step in ramadhan



salam...
salam ramadhan kat smua...smoge rmadhan kli ini mmberi seribu mkne kpd kite n blh mnghangatkan lgi cinta kita kpd ALLAH...insya Allah...
huhuhuh...it is da first time sy dan adek sy brpuase kat cni tnpe fmily...tbe2 rse sayu nk mnghdpi puase esk...hrap kami bleh brpuase d cni tnp fmily...dgn jaya nyer^^...

okeyyyy...hri ni last kmi kuar sblum rmadhan,,,clik mte pg2 trus hti berdebr sbb nyer ingt kan hri ni jge hri mnentukan result sy kuar...tp bile bkak fb,kwan ckp dr melwat ckp xkuar lgi tuk student msia...huhuhu....lega senafas...so bley la g wat appointment ggi dgn tenang...sy dan adek kuar rmh mnuju ke asyir  tuk ke klinik ggi...

trun rumh pkul 3...tp hri ni nk try naik tremko ke asyir wlaupun da dkire lmbt da...tp xpe la jrang2 skli brjimat  kan^^...tp nsib xbrpe baik sbb nyer  tremko brhnti  kat jlan yg xpenah sy lalu...huhuhu ape lgi explorace la jwab nyer...tp xpe la jnji smpai...brdebar jgk law  xjmpe klinik tu...fuuuuh jalan pnyer jlan  akhir nyer smpai la ke klinik...

d klinik kmi smpat brmain2 dgn ank dr fisna y sgt cute n petah berckap lam bhase indon...ni la dye bdk cute ni>>>rindu plak kat effa
name si kecil ini Nella  


     



pastu pas je ciap kat klinik tu agk lwat jgk la dkt mgrib...pastu ingatkan nk blik tpi tnp drncang kami singgah ke SARAG MALL...dgn tjuan nk bli something...tp y pasti kli ni bkn shopping bju k...ni la sy n adek bli,,,...hard disk cooler n earphone...huhuhu pasni ade earphone bru bley la brgyut dgn fmily n ehem2 dgn lancar xpe msalah pndengaran...ahakssss^^...opsss lupe xbley brgyut sgt ni kan blan puase...mkruh puase...ok i will control myself...huhuhu smpat lgi kan brshopping  wlawpown xsmayng mgrib ag...

kami memang rncang mula2 nk cri msjid dkt dgn shopping mall tu je nk smyang trawih terus kat ctu...tapi alhamdulillah kami slesai bershopping  skjap je...tp sblum  tu smpat mkn2 kat KFC dlu...n then cpt2 blik umh nk smyang mgrib n trawih...
my new earphone




i buy two cooler for me n my adek,,,sbb gnti cooler y sy rosakkan=p




my new cooler




hard disk bru angah




smpai nyer d msjid da dkat rkaat 4 da...tp xpe la mjur smpat jgk berterawih...sayu rase bile psing kiri n kanan smua nyer orng arb...tringt plak prgi trawih jlan dgn umi pastu blik je mkn2 ‘colek’ n kerang lpas trawih...waaaaaaaa=(   nk balik!!!!!!kuatkan semangat chayok2...wlaupun hti ini xkuat tuk mnahan rase rndu kat umi,abh,adek2 n xlupe jge kat abe smanis kurma^^....

ok laaa rse nyer da xde kot nk brcerite smpan air liur tuk puase esk plak;p..ok slamat berpuase yer...law xpuase dnda 3000 jgn lupe=p...ikhlaskan diri tuk brpuase krana Allah..

2 beradik d prantauan...huhuhu
sy slpas smyg trawih




angah